Wereldprimeur! 63 ton CO2 bespaard. - Oostenburg

Wereldprimeur! 63 ton CO2 bespaard.

Datum: 15 mei 2020

Een wereldprimeur voor Oostenburg! Voor de eerste keer toegepast bij een monolithisch afgewerkte betonvloer: Urban Mining Concrete.
Dit is het meest duurzame verkrijgbare beton van dit moment.

In 2019 heeft VORM zich gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Hierin nemen wij eigen verantwoordelijkheid. We praten er niet alleen over, maar werken er ook echt aan! De bouw in Nederland is goed voor bijna 40% van het energiegebruik en 50% van het grondstoffengebruik. Dit kan zo niet langer. We moeten nu iets doen. Eén van de SDG’s krijgt op Oostenburg dan ook bijzondere aandacht. Deze SDG gaat op de eerste plaats over circulair bouwen en daarmee vooral over het (her)gebruik van materialen en grondstoffen. VORM wil de milieu-impact verkleinen, door bewust keuzes te maken, onnodig gebruik (verspilling) te voorkomen en goed om te gaan met afval- en reststromen. En nu kunnen we wel zeggen dat we een wereldprimeur hebben, samen met Hillen en Roosen Bouw B.V. en New Horizon Urban Mining B.V.

Op Oostenburg passen we voor het eerst Urban Mining Concrete toe bij een monolithisch afgewerkte betonvloer. Dit is het meest duurzame verkrijgbare beton van dit moment. Hiermee wordt 63 ton CO2 bespaard, vergelijkbaar met 440 vluchten van Amsterdam naar Parijs. Dit betekent 60% CO2 reductie. Dat noemen wij: winnen als team!

Partners