Duurzaam wonen - Oostenburg

Duurzaam wonen

U verwacht van uw nieuwe huis dat het zuinig is met grondstoffen en energie, want u wilt zo duurzaam mogelijk leven.
Op Oostenburg hoeft u zich geen zorgen te maken over uw ecologische voetafdruk. Wij hebben gebruik gemaakt van gerecycled materiaal waar dat mogelijk is, en systemen toegepast waarmee u het energieverbruik tot een minum terugbrengt zonder dat u daarvoor comfort hoeft in te leveren.

Hergebruik van materialen is een belangrijke voorwaarde van de missie om Oostenburg duurzaam te maken.
Bakstenen en beton zijn verkregen door oude materialen, bijvoorbeeld uit slooppanden, te vijzelen (vermalen) en opnieuw te gebruiken. Het hout dat in de vijf projecten verwerkt wordt, is gekapt met respect voor de omgeving. Er worden nieuwe bomen aangeplant om het ecosysteem op de plaats van de kap intact te houden.

Uw toekomstige nieuwbouwwoning midden in Amsterdam wordt een mooi voorbeeld van het circulair bouwen.

Ook op het gebied van energiebesparing hebben we in de projecten op Oostenburg gewerkt met de meest geavanceerde systemen die er beschikbaar zijn.
Energie, warmte en koeling worden gewonnen uit natuurlijke bronnen. Zonnepanelen zijn daar voorbeelden van, maar Oostenburg gaat verder. Veel verder.  Zo winnen we warmte en koelte uit de bodem onder de gebouwen, en benutten we zelfs de restwarmte uit de ververste lucht en het water dat u gebruikt heeft voor bad of douche.

U haalt met speels gemak het hoogst mogelijke rendement uit al deze maatregelen dankzij slimme systemen (domotica), en tegelijkertijd wint u aan comfort en veiligheid. U heeft de controle over verlichting, verwarming en camera’s in de hand. Altijd en overal.

Bekijk ook de film over het duurzame klimaatsysteem.

Vergelijkbare berichten

Partners