De Tuinen - Oostenburg

De Binnentuin

De stad raast door, maar hier komt u op adem. Op de VOC kade en Stadswerf bevinden zich straks oases van rust. Nauwelijks zichtbaar van de drukke hoofdstraat, ietwat verborgen en toch toegankelijk. Geniet van de zon op uw gezicht, lees een boek of slenter langs de wilde borders.

Bijna alle gebouwen op Oostenburg staan in directe verbinding met de binnentuinen. Deze zijn groen, openbaar toegankelijk en bieden ruimte voor bomen in volle grond.

De binnentuin op de VOC kade is een ontwerp van FLUX landschapsarchitecten. Het heeft een collectief en intiem karakter dat doet denken aan een verborgen groene wildernis met beplanting.

Stelt u zich de wind in de hoge bomen voor, de wilde beplanting, avontuurlijke speelplekken en speelse waterelementen. De gebroken, hergebruikte tegels en houten zitelementen echoën het industrieel karakter van de buurt. Uw eigen oase midden in de stad.

Op de Stadswerf is de uitstraling strakker en industriëler. Grote en kleinere trappen, volle bomen en uiteenlopende borders bieden een welkome rust in tegenstelling tot de levendige winkelstraat.

Bent u nieuwsgierig naar het verhaal achter de binnentuin? Kijk dan naar de webinar van FLUX  landschapsarchitecten.

Daktuin en balkon

Op uw grote balkon, de groene dakterrassen of in de weelderige binnentuin, geniet u van alle rust. Een ecologische dak-kas, gezamenlijke daktuin of gedeeld terras. Al deze voorzieningen dragen bij aan de leefbaarheid op Oostenburg.

Vergelijkbare berichten

Partners