Autoluw - Oostenburg

Autoluw

Het eiland Oostenburg wordt omgetoverd in een stoere stadswijk van Amsterdam. Nieuwbouw volgens de nieuwste ideeën over de inrichting van de openbare ruimte krijgen hier gestalte. Een belangrijke pijler van de visie is: een autoluwe wijk. Wandelaars en fietsers hebben voorrang, de auto is min of meer ‘te gast.’

De straten worden, met een Engelse kreet. shared spaces. In gewoon Nederlands: gedeelde ruimte. Er gelden niet zoveel regels, er staan niet zo veel verkeersborden, maar we maken contact met elkaar om het verkeer veilig en plezierig te laten doorstromen.

De auto blijft welkom op Oostenburg, maar parkeren op straat is niet toegestaan. Laden en lossen kan altijd vlak bij huis, op daarvoor aangewezen plekken.

Parkeerhuis op Oostenburg
Natuurlijk wordt er wel rekening gehouden met mensen die een auto nodig hebben omdat ze mindervalide zijn.
Waar parkeert u dan wel? In het centrale Parkeerhuis Oostenburg. Er zijn 704 plekken beschikbaar. Een deel van deze parkeerplaatsen is gereserveerd voor de toekomstige bewoners van De Keizer, De Hout, De Vijzel en De Admiraal.

Ook mensen die in de buurt werken parkeren hier. Doordat bewoners meestal ‘s avonds en ‘s nachts parkeren en werknemers in kantooruren wordt de schaarse ruimte in de stad efficiënt gebruikt.

Een parkeergarage kan best een aantrekkelijk gebouw zijn, bewijst MIX Architectuur. Opvallend detail in hun ontwerp: smalle openingen in de gevels laten het licht door, zodat de koplampen van de auto’s de parkeertoren omtoveren in een stadslantaarn.

Parkeren is mogelijk in het nabijgelegen Parkeerhuis op Oostenburg dat door Q Park wordt geëxploiteerd. U kunt hiertoe – op basis van OP = OP – een bewonersabonnement afsluiten bij Q-Park. Het meest recente door Q Park gecommuniceerde tarief bedraagt €164,02 incl. BTW prijspeil 2021. Per 17 februari 2025 eindigt de indexatieregeling en stelt Q-Park de tarieven opnieuw vast. U dient zelf een abonnement af te sluiten bij Qpark. Voor nadere informatie gelieve U tot Q Park te wenden.
De bewonersabonnementen zijn alleen beschikbaar voor bewoners op de kavels VOC Kade op Oostenburg (kavel 4/5) en Werkspoor op Oostenburg (kavel 3).

Parkeergarage Stadswerf
Het parkeerhuis is niet de enige parkeergelegenheid op Oostenburg. Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling (SOO) bouwt een garage 105 plekken voor bewoners. Een deel van deze parkeerplaatsen is gereserveerd voor de toekomstige bewoners van De Susanna.
Opvallend detail van deze garage, robots geven de auto een plek in de garage doormiddel van een semiautomatisch parkeersysteem van Wöhr.

Vraag de makelaar voor meer informatie over het Parkeerhuis en Parkeergarage Stadswerf

Vergelijkbare berichten

Partners