Aan het water - Oostenburg

Aan het water

Vroeger stonden de kades vol kostbare specerijen uit Oost-Indië. Het rook er naar kaneel, nootmuskaat en kruidnagelen. Later stampten de stoommachines in de Werkspoorhal, een kathedraal van het Industriële tijdperk.

Nu wordt Oostenburg een charmante woonwijk aan het water. Midden in Amsterdam, maar een wereld op zich. Stoer, avontuurlijk en bruisend. Waar u eigentijds woont, omringd door het beste wat de stad te bieden heeft aan bars en restaurants, winkels, boetieks en galeries.

Het water geeft Oostenburg een bijzonder karakter. U woont in het hart van de stad, maar ook op een eiland, en dat geeft de buurt een unieke sfeer, een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

De kades worden plekken waar u regelmatig zult komen als u hier eenmaal woont. Hier ontmoet u uw buurtgenoten en bezoekers van de stad. Hier kunt u een rondje hardlopen om in conditie te blijven of op uw gemak rondwandelen. En hier kunt u in een sloep stappen om over het IJ naar de binnenstad te varen.

Is het mooi weer? Laat u dan verleiden om een terrasje in de zon te pakken.

Oostenburg wordt niet alleen een toplocatie om te wonen en uw vrije tijd te besteden. Er zijn ook inspirerende werkplekken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het INIT-gebouw, waar de redacties van Het Parool, Trouw en de Volkskrant zich gevestigd hebben. Wanneer u werkt als freelancer of een plek zoekt voor een dagdeel dat u niet ‘op de zaak’ wilt besteden, vindt u hier altijd een prima plek. Het enige dat u nodig heeft is uw laptop.

Vergelijkbare berichten

Partners