De Susanna - Oostenburg

De Susanna

Eenheid in verscheidenheid Naar projectwebsite

De Susanna is een gebouw met vier gezichten. De verschillende gevels beloven eenheid in verscheidenheid: een typisch Amsterdamse woon- en werkomgeving.

Er worden 57 compacte stadswoningen gerealiseerd in De Susanna. Elk daarvan heeft veel lichtinval en een wijds uitzicht over de Oostenburgervaart.
Is het mooi weer? Geniet ervan op uw eigen balkon of in de zonnige daktuin.

Lees verder
De Susanna. Eenheid in verscheidenheid

De Susanna is één gebouw, maar het heeft vier gezichten. De verschillende gevels beloven eenheid in verscheidenheid. Zo ontstaat een typisch Amsterdamse uitstraling.

Er worden 57 compacte stadswoningen gerealiseerd in De Susanna. Elk daarvan heeft veel lichtinval en een weids uitzicht over de Oostenburgervaart. Bij mooi weer geniet u van het uitzicht over de Oostenburgervaart op uw eigen balkon of de zonnige daktuin.

De vier verschillende panden zijn ontworpen in een bijzondere samenwerking tussen drie architecten: Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten. Elk pand is herkenbaar door de eigen gevel in een eigentijdse kleur. De architecten hebben een speelse afwisseling in breedte en hoogte aangebracht, zodat De Susanna een gebouw van nu is dat perfect aansluit bij het historische straatbeeld van Amsterdam.

De Susanna is niet alleen een aantrekkelijk gebouw voor het oog, maar ook vriendelijk voor de omgeving dankzij de hoge mate van duurzaamheid.
Een gemiddelde nieuwbouwwoning heeft een lage energieprestatiecoëfficient van 0.4. De Susanna gaat veel verder en behaalt een indrukwekkend lage EPC van 0.189.
Dat is mogelijk door het ver doorgevoerde ‘energy efficient design’ met zonnepanelen op het dak, de inzet van bodem onder het gebouw voor verwarming en verkoeling en het terugwinnen van energie uit ventilatie en douchewater. Ook de uitstekende isolatie draagt eraan bij.

De duurzaamheid heeft nog een belangrijk voordeel: u profiteert van lagere woonlasten doordat u recht heeft op De Duurzaamheidshypotheek.

Vergelijkbare projecten

Partners