Oostenburg update - Oostenburg

Oostenburg update

Datum: 25 maart 2020

In dit nieuwsbericht willen wij u kort informeren inzake de ontwikkeling op Oostenburg in relatie tot het coronavirus.

Opvolgen RIVM adviezen door ontwikkelaars, makelaars, notarissen en aannemers.

Vanuit de verantwoordelijkheid voor u en voor onze mensen zullen wij de kabinetsmaatregelen vanzelfsprekend strikt opvolgen. Medewerkers van de ontwikkelcombinaties en de partners waar wij mee werken, werken zoveel mogelijk vanuit huis en geplande overleggen worden indien mogelijk gedaan door middel van videoverbinding om fysiek contact met andere personen en daarmee de kans op besmetting tot een minimum te beperken.

Voortgang bouw

De bouw van uw (toekomstige) woning of beleggingsobject gaat gelukkig op dit moment gewoon door! Vooralsnog ondervinden onze aannemers geen grote problemen om de productiedoelen te halen, behoudens het feit dat diverse buitenlandse medewerkers naar hun thuisland zijn vertrokken en enkele leveranties worden bemoeilijkt. En uiteraard nemen zij zelf actieve maatregelen op de bouwplaats die de richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Mocht er in de komende periode aanleiding zijn om de planning of opleverprognose bij te stellen als gevolg van het Coronavirus, zullen onze aannemers (HR Bouw en/of Van Wijnen) u hierover informeren.

Verkoopevents

In eerdere berichtgeving hebben wij al gecommuniceerd dat het geplande Oostenburg event van 28 maart is geannuleerd. Dat vinden wij uiteraard jammer want tijdens dit event stonden er een aantal leuke nieuwtjes gepland. En die delen wij toch graag met jullie.

Sneak preview De Prins

Allereerst was er de sneak preview gepland van het volgende en waarschijnlijk laatste blok (‘De Prins’) dat door ons in Q3 of Q4 in verkoop gebracht zal gaan worden. Vanaf 28 maart zal online alsnog de sneak preview te zien zijn. Bent u nieuwsgierig, kijk dan op de website wonenindeprins.nl voor de eerste beelden en schrijf u alvast in om op de hoogte gehouden te worden.

Modelwoning De Keizer

Het tweede hoogtepunt van het Oostenburg event was de bezichtiging van de modelwoning op één van de twee blauwe bokken aan de VOC-kade. Een 1:1 schaal / replica van De Keizer op hoogte, een unieke en spectaculaire gebeurtenis volgens ons. Het inhijsen hadden we graag samen beleefd. Medio april wordt de modelwoning opgeleverd en kunt u een afspraak bij de makelaars Eefje Voogd of Ramon Mossel maken om de modelwoning (mogelijk zelfstandig) te bezichtigen om een gevoel te krijgen bij de grootte, het potentiele uitzicht en mogelijk afwerkniveau van uw (toekomstige) woning. Zodra het weer mogelijk is, nemen we samen met u een kijk in de modelwoning. Een echte aanrader, ook voor potentiële kopers!

Webinar Oostenburg

Om u zo goed als mogelijk te blijven informeren, maken we geregeld een update op deze website. Daarnaast gaan we u voorlopig aanvullend informeren met maandelijkse webinars. Wij zullen begin april onze eerste webinar houden. We hopen u daar graag te ontmoeten! Via deze website wordt u nader geïnformeerd.

Aangepast verkoopproces

De verkoop van de Keizer loopt heel goed. Na de succesvolle pre-sale is het project onlangs in verkoop gegaan en inmiddels is – in minder dan één maand tijd – meer dan de helft van de woningen definitief verkocht. Ook de verkoop van de andere projecten zoals De Admiraal, De Vijzel, De Hout en De Susanna gaan gewoon door en lopen voorspoedig. Het verkoopproces is echter wel enigszins aangepast naar aanleiding van het Corona virus en adviezen van het RIVM. Als potentiële koper komt u normaal gesproken fysiek op gesprek bij de adviseurs van VORM Sales & Finance of bij één van de verkopende makelaars. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om een afspraak te maken voor een adviesgesprek. Deze gesprekken zullen door de aangescherpte maatregelen vanwege het Corona virus, vaker telefonisch of via een videoverbinding plaatsvinden (bijvoorbeeld via Microsoft Teams, Skype of Zoom).

Onherroepelijke omgevingsvergunning De Susanna

Voor het project Susanna hebben wij goed nieuws te melden! Afgelopen week is de omgevingsvergunning onherroepelijk geworden. Dit betekent dat wij de voorbereidingen voor de bouw gaan opstarten. Van SWK hebben wij bericht ontvangen dat zij de certificaten binnen enkele weken willen afgeven. Dan zijn alle opschortende voorwaarden van de koopovereenkomst vervallen. Dit betekent dat vanaf dat moment de (onvoorwaardelijke) overdracht van de grond kan plaatsvinden. Vanzelfsprekend zullen wij dit moment dan met jullie delen. Kopers worden binnenkort geïnformeerd over de voortgang. Wij verwachten dat de eerste transporten eind April plaats kunnen vinden. Wij adviseren u zich momenteel gereed te maken voor transport door uw financiering tijdig te organiseren. U kunt desgewenst contact opnemen met VORM Sales en Finance.

Transport De Keizer

Eveneens voor het project De Keizer hebben wij goed nieuws te melden. De verkoop verloopt – zoals eerder gemeld – voorspoedig. Van woningborg hebben wij inmiddels begrepen dat zij de certificaten binnen enkele weken kunnen afgeven, onder voorbehoud van een technische toets van het ontwerp van de daktuin. Dan zijn alle opschortende voorwaarden van de koopovereenkomst vervallen. Dit betekent dat vanaf dat moment de (onvoorwaardelijke) overdracht van de grond kan plaatsvinden. Vanzelfsprekend zullen wij dit moment dan met jullie delen. Kopers worden binnenkort geïnformeerd over de voortgang. Wij verwachten dat de eerste transporten in April plaats kunnen vinden. Wij adviseren u zich momenteel gereed te maken voor transport door uw financiering tijdig te organiseren. U kunt desgewenst contact opnemen met VORM Sales en Finance.

Aangepast proces bij de notaris

In samenspraak met de notaris is invulling gegeven aan een aangepast proces om het tekenen van de akte(n) te kunnen laten plaatsvinden. Dit zal er als volgt uit gaan zien:

  1. U wordt uitgenodigd door de notaris om een notariële volmacht te ondertekenen. Dit betreft een kort teken-/ contactmoment. Graag verwijzen we u hiervoor naar het gehanteerde corona beleid van de notaris
  2. Er wordt door de notaris met u een afspraak gemaakt om telefonisch dan wel via video conference de toelichting op de akte(n) te kunnen geven. Tijdens deze afspraak kunt u vragen stellen. De notaris zal u verzoeken om uw akkoord met de inhoud van de akten per e-mail te bevestigen.
  3. Nadat vanuit VORM of Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling is gecommuniceerd dat alle opschortende voorwaarden zijn vervallen wordt de akte van de levering (en indien van toepassing de hypotheekakte) door middel van een volmacht gepasseerd.

Contact en informatie

Heeft u vragen over het project, de modelwoning of andere inhoudelijke vragen, dan kunt u contact
opnemen met één van de makelaars:

Wij zullen u door middel van deze nieuwsberichten op de hoogte blijven houden omtrent de laatste ontwikkelingen van het project.

Oostenburgers en alle stakeholders, we gaan er iets moois van maken, maar let aub op elkaar!

Partners