De Admiraal bereikt hoogste punt - Oostenburg

Energieneutrale woontoren De Admiraal op Oostenburg bereikt hoogste punt

Datum: 9 april 2021

Erfpachtvrije woningen op eigen grond in centrum Amsterdam begin 2022 klaar

Energieneutrale woontoren De Admiraal op Oostenburg bereikt hoogste punt


Beeld: ontwerp van OZ Architects – De Admiraal (De Beeldenfabriek)

Rotterdam, 1 april 2021 – Aan de VOC-kade, tegenover het INIT gebouw, verrijst De Admiraal. Een ontwikkeling van de Rotterdamse projectontwikkelaar VORM. Een 14 verdiepingen tellende woontoren met 61 huurwoningen in opdracht van SAREF en 28 erfpachtvrije koopwoningen. Vandaag bereikte Hillen & Roosen het hoogste punt van de energieneutrale woontoren. Een belangrijke mijlpaal in de gebiedsontwikkeling van Oostenburg. De oplevering staat gepland in Q1 2022.

Het ontwerp van OZ-architecten en Workshop Architecten ligt aan de VOC kade – naast Amsterdam Roest – aan het water, in het centrum en op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal met alle (commerciële) voorzieningen binnen handbereik op het eiland.

De longen van de buurt
Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de collectieve binnentuin van De Admiraal, ook wel ‘de longen van de buurt’ genoemd. Een groene oase, die voorziet in waterbuffering en -berging en hittestress tegengaat. De tuin houdt de omgeving koel en fungeert tegelijkertijd als ontmoetingsplek. Ook is er aandacht voor biodiversiteit op Oostenburg: op steenworp afstand vinden de bewoners een bijentuin, diverse horecagelegenheden, een supermarkt en kunnen zij zelfs werken op het eiland.

Architectuur en duurzaamheid
Hergebruik van materialen is een belangrijke voorwaarde van de missie om Oostenburg duurzaam te maken. De GPR van 8 wordt onder andere behaald door toepassingen van diverse circulaire materialen, zoals bakstenen, verhardingen en circulair beton. Deze zijn vervaardigd door oude materialen – bijvoorbeeld uit slooppanden – te vijzelen (vermalen) en opnieuw te gebruiken. Het hout dat in woontoren De Admiraal verwerkt wordt, is FSC gecertificeerd. Er worden in en rondom het gebouw nieuwe bomen aangeplant om het ecosysteem op de plaats van de kap intact te houden. Tenslotte wordt De Admiraal energieneutraal opgeleverd. Dit betekent dat de toren volledig in eigen energie kan voorzien, dankzij de toepassing van PV-panelen, een innovatief warmteterugwinsysteem en ondergrondse warmte- en koudebronnen.

Beschikbare woningen
De verkoop en realisatie van de woningen op Oostenburg verloopt voorspoedig. Inmiddels heeft VORM meer dan 95% van de 1140 woningen verkocht. Alle kavels zijn inmiddels in aanbouw. In de Admiraal zijn nog circa 10 woningen te koop, waaronder één penthouse. Zie www.woneninadmiraal.nl voor meer informatie inzake het koopaanbod in De Admiraal.

Partners