Maarten Snijder - Oostenburg

Maarten over Oostenburg als werkplek

Alles straks in één keer af

Een nieuwe woonbuurt maak je samen. Het zal je verbazen hoeveel mensen er betrokken zijn. Dagelijks lopen er honderden mensen op de bouwplaats van Oostenburg rond. Maarten Snijder van aannemer Markus is één van de mensen die het wonen op deze unieke plek straks mogelijk maakt. Als uitvoerder stuurt hij zijn team aan en zorgt hij ervoor dat de grond gereed is voor bouw.

“5 jaar geleden waren we al actief in Oostenburg en 2 jaar geleden werden we opnieuw bij de plannen betrokken. We legden de fundering van een zeemagazijn bloot en troffen diverse resten van een scheepshelling aan. Het was al bekend dat er overblijfselen uit de zeventiende en achttiende eeuw in de grond zaten, maar nu werd de geschiedenis tastbaar.”

Fijne samenwerking

“Elke dag rijd ik van Heemskerk naar Amsterdam. Nee, dat vind ik helemaal niet erg. Het is een mooi ritje en ik weet dat me weer een leuke werkdag te wachten staat. Je werkt met veel collega’s en de samenwerking is erg prettig. Het teamgevoel spreekt mij erg aan. We komen er altijd wel uit.”

Dit heb ik nog niet vaak gezien

Maarten is onverdeeld enthousiast over de ontwikkeling. Het wordt echt een mooi plan waar oud en nieuw door elkaar heen gebouwd worden. Van voormalig industriegebied naar mooie woonwijk. Naast nieuwbouw worden er ook panden gerestaureerd en getransformeerd. Dat zorgt voor een heel mooie mix. Wat ik ook heel bijzonder vind, is dat de buurt in zijn totaal in één keer gebouwd wordt en dat toch geen gebouw op elkaar lijkt. Dat heb ik nog niet zo vaak gezien!

Toen en nu

“Vroeger zaten we nog wel eens bij Roest te borrelen en het eindfeest voor de sluiting van deze horecagelegenheid zal ik nooit vergeten. Dat was memorabel. Ik kan me goed voorstellen hoe mensen hier straks wonen en leven en genieten van de stad dichtbij en de levendigheid die dit gebied ook zal hebben. Wij zijn hier dan al lang niet meer actief, maar ik kom zeker nog eens kijken.”