Jack Spijkerman - Oostenburg

Jack Spijkerman

vertelt over ‘zijn oostenburg’

Ik overwoog hier zelfs te gaan wonen!

Jack Spijkerman nam Kopspijkers op in het Werktheater aan de Oostenburgergracht. 15 jaar na de laatste uitzending spreken we hem.

“Destijds was het deel waar nu gebouwd wordt op Oostenburg een desolaat industriegebied met een paar stoere panden van Werkspoor. Het had wel wat, zo’n desolaat gebied waar loodsen met ‘rommelbedrijfjes’ zaten. Voor mij was het in ieder geval de perfecte plek om te werken door de ligging ten opzichte van de uitvalsweg en de rest van de stad.”

Ik heb het altijd al een toffe plek gevonden
“Een vriend van mij investeert in Oostenburg. Hij vertelde me over de plannen en ik was gelijk geboeid. Ik heb het altijd al een toffe plek gevonden, zo aan het water in de stad. Als iemand mij nu aangeeft een koopappartement in Amsterdam te zoeken, dan zal ik zeggen dat ze op Oostenburg moeten gaan kijken.”

Meepraten over de toekomst
“Ik vond het leuk dat mij gevraagd werd om in een werkgroep een ochtendje mee te praten over manieren waarom je dit tot een fijne wijk maakt. Of mijn mening ertoe doet, weet ik niet. Maar ik heb er wel een visie op. Naar mijn idee is het belangrijk dat je levendigheid op straat creëert met groen, terrassen en buurtwinkels. Dat maakt dat je je fijn en thuis voelt in je eigen buurt. Er is nu al wel het nodige te doen. Roest is favoriet bij mij en ik weet dat er plannen liggen om in het oude Werktheater een restaurant met naam te vestigen. Ja, natuurlijk kom ik dan terug!”

Dit wordt mooi
Amsterdam heeft verrassend veel leuke plekken. Dat weet ik uit ervaring, omdat ik een paar keer per week ergens naartoe rijd, mijn auto parkeer en dan anderhalf uur ga wandelen. Zo blijf ik fit én leer ik mijn stad nog beter kennen. Oostenburg gaat straks tot één van de mooiere plekken van Amsterdam horen, daar ben ik van overtuigd.”

Partners