Dustin Groot - Oostenburg

Dustin Groot

Sturm legt de basis voor goed werk

Dustin over ‘zijn Oostenburg’

Sturm is gespecialiseerd in complexe grond-, weg- en waterbouw. En daarmee zijn ze van grote waarde voor de ontwikkeling van Oostenburg. Dustin Groot is als uitvoerder al sinds 2017 bij de nieuwbouwontwikkeling betrokken. Hoe ervaart hij het werken op deze bijzondere plek en wat vindt hij van de locatie als geboren en deels getogen Amsterdammer?

“Ja, wat een toplocatie is dit zo midden in de stad, maar dan wel van alle kanten met zicht op het water. Leuk ook dat als je over de Dijksgracht kijkt, dat je de lichtjes van Station Amsterdam Centraal ziet. Het grote aantal woningen is goed voor Amsterdam, waar altijd een woningtekort is. Gelukkig hebben ze niet alles klakkeloos platgegooid, maar zijn diverse industriële panden gehandhaafd”, vertelt Dustin enthousiast.

Saneren, wegen en parkeren
“We lopen al een tijdje rond op Oostenburg. Elke keer worden we opnieuw gevraagd om een klus op te pakken. Als er een nieuwe aanvraag komt, maken de werkvoorbereider, calculator en ik een begroting en planning. Na akkoord gaat ons uitvoeringsteam aan de slag. De grootte van het team dat uitvoert, verschilt. Maar meestal staat er wel een man of 15 van ons op de bouwplaats. Wij maken de grond bouwrijp. Dat betekent dat we de grond saneren en tijdelijke voorzieningen treffen voor de wegen, het parkeren en de riolering. En dat is echt fantastisch om te doen. Je legt de basis voor de uitvoering.”

Wij werken als de bouwplaats verlaten is
Een beetje druk op de planning vindt Dustin wel fijn. “Overdag en doordeweeks is het hier een komen en gaan van mensen die er werken of meehelpen aan de realisatie. Dan is het niet handig om grondwerk te doen. Wij werken daarom geregeld in de avonduren, nacht en het weekend. We beginnen vrijdagochtend en gaan in ploegen aan één stuk door tot zondagmiddag. Dan vertrekken we en lopen we niemand in de weg.

Goede sfeer
De sfeer op de bouwplaats is heel positief. We hebben altijd veel machines en worden dan ook geregeld gevraagd om even ergens in bij te staan als er wat zwaars verplaatst moet worden, bijvoorbeeld. Ik hoop dat we nog lange tijd bij de plannen betrokken blijven.

Partners