Betrokken partijen - Oostenburg

Betrokken partijen

Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling, SOO, is een samenwerkingsverband tussen vastgoedbeheerder en ontwikkelaar Steenwell uit Groningen en VORM uit Papendrecht. Bij de realisatie van het terrein tot woongebied werkt men nauw samen met bbn adviseurs als gedelegeerd ontwikkelaar. Het ontwerp is in handen van Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten, allen uit Amsterdam. Het ontwerp van de openbare ruimte is gemaakt door Urhahn in samenwerking met Dijk &co. Het ontwerpteam bestaat verder uit; constructeur CAE, bouwfysisch adviseur Cauberg Huygen en installatieadviseur Hiensch. Namens de gemeente Amsterdam is de Belgische bouwmeester en hoogleraar Kristiaan Borret als supervisor en stedenbouwkundige betrokken bij de ontwikkelingen op Oostenburg.

Kristiaan Borret, bouw supervisor “Oostenburg wordt een stoere, contrastrijke ­pandenstad. Ik probeer ervoor te zorgen dat het niet lijkt alsof het bouwplan voor Oostenburg in één keer is uitgerold. De buurt moet eruitzien alsof die langzaam zo is ­gegroeid tot een gebied met fricties, met delen die niet helemaal kloppen. Een wijk met een hoek af. Verder is bij Oostenburg gekozen voor variëteit, elk pand mag er anders uitzien.” Lees hier het volledige interview.

Sander van der Wolf, projectontwikkelaar bij VORM “Dit zou best eens een van de hotspots van Amsterdam kunnen worden. ‘Contrastrijk’, ‘levendig’, ‘eiland’ en ‘stoer’, dat zijn de vier stedenbouwkundige pijlers van Oostenburg. Ieder gebouw staat op koopgrond, er is veel ruimte voor groen, het eiland wordt autoluw en we besteden veel aandacht aan het gezonde stadsleven. Er komen trappen die zo fijn zijn om te bewandelen dat je liever de trap neemt dan de lift.”

“Diverse historische elementen blijven behouden. Juist die combinatie van oud en nieuw maakt Oostenburg uniek. “We bouwen een nieuwe stad, maar een die zijn geschiedenis niet vergeet.”

Partners