Bouw Oostenburg gestart - Oostenburg

Bouw Oostenburg gestart

Datum: 3 april 2019

Wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid) heeft in april 2019 de gaskraan op Oostenburg in het centrum van Amsterdam symbolisch dichtgedraaid. Ze sprak haar waardering uit voor de nieuwe, duurzame gebiedsontwikkeling op een plek die eeuwenlang in het teken stond van industrie.

“Dit is een bijzonder moment voor iedereen die aan dit project heeft gewerkt. Nu de bouw van start is, gaan ook Amsterdammers zien wat hier staat te gebeuren.  Ook voor de stad is dit een bijzonder moment. Op de locatie waar jarenlang dieselmotoren in elkaar werden gezet, verrijst straks een nieuwe, duurzame woonwijk. We gaan daar van een grote ecologische footprint naar een kleine ecologische footprint. En dat is mooi, want de stad van de toekomst is klimaatneutraal en duurzaam.”

Goede mix tussen huur- en koopwoningen

Met een mix tussen koop, sociale huur, middeldure huur en variatie in woonoppervlak, is het plan Stadswerf op Oostenburg aantrekkelijk voor huishoudens in alle levensfasen. Daarnaast voorziet het in een grote behoefte aan woonruimte binnen de ring van Amsterdam. VORM en Steenwell ontwikkelen circa 450 woningen. Er verrijzen op de locatie straks ca. 277 duurzame huurappartementen, waarvan 130 in de sociale sector, 29 in het middeldure en 118 in het duurdere segment. Atrium Groep en Syntrus Achmea Real Estate & Finance beleggen beiden in dit huuraanbod. Het overige aanbod betreft appartementen in het middeldure en duurdere koopsegment. Naar verwachting zullen de eerste woningen in mei 2020 worden opgeleverd.

Deel bericht:

Partners